Obraćanje članovima HSK-a Igora Lackovića

Obraćanje članovima HSK-a Igora Lackovića

1.03.2023.

Kategorija: 2023IstaknutoNekategorizirano

Poštovani svi,
Prije svega želim se zahvaliti g. Vinku Sablji na dosadašnjoj dugoj i plodnoj suradnji kao i na svemu što je napravio za kongres u proteklom vremenu. Nadam se da će i dalje sa svima nama, ovisno o njegovim mogućnostima, sudjelovati u radu kongresa.
Naime, kao što je već svima poznato ja ću od 01.03. pa do naše sljedeće Godišnje skupštine, koja će se održati za vrijeme trajanja Hrvatskih svjetskih igara, obnašati dužnost predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa sukladno odredbama Statuta HSK.
Pred nama su svjetske igre koje su specifičnije od prethodno održanih. Naime, zbog globalne pandemije koja je zaustavila normalni tijek života na tri godine, zbog pogubljenih veza među ljudima, od kojih su nažalost neki i preminuli kao i smjeni generacija potrebno je uložiti dodatni napor u uspostavljanju veza između Nacionalnih kongresa.
Unatoč svemu navedenom veseli činjenica da HSI zbog sve većeg broja sudionika igara i sve većeg broja uključenih zemalja postaju velik i zahtjevan događaj. Kako je obim uključenih sve veći te time organizacija igara postaje sve zahtjevnija molim i apeliram na sve Nacionalne kongrese, koordinatore i predsjednike Nacionalnih kongresa, da čim prije pokrenu (ako već nisu) organizaciju vezanu uz prijave i dolazak natjecatelja na HSI. Organizatorima u Republici Hrvatskoj potrebno je čim prije dostaviti konačan broj sudionika radi same organizacije Igara i zaokruživanja potrebnih financijskih sredstava.

Trebate voditi računa da je rok za prijave 01. 04. 2023 godine kojeg se treba strogo pridržavati!

Odaziv i uspjeh predstojećih V. Hrvatskih svjetskih igara ovisi direktno o Nacionalnim kongresima.
Nije potrebno opisivati do sada uloženi trud i napor da bi se HSI održale, taj uloženi trud dobro je poznat svima nama. Zbog toga ga treba cijeniti na način da ćete se na vrijeme prijaviti na HSI 2023.
Odgovore „pa skoro je sve dogovoreno“ ili „treba nam još dan, dva“ ne mogu smatrati ozbiljnima niti korektnima.
Usprkos svemu tome pripreme za naše jubilarne V. igre teku po planu, a konačan uspjeh ovisi o svima nama.
Želim vas izvijestiti da sam osobno sudjelovao na sastanku zajedno sa „Organizatorima bez granica“ održanom 20. veljače 2023. na kojem su nazočili predstavnici Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba. Održan je i sastanak sa predstavnicima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora, gdje su ujedno dogovoreni i neki detalji vezani uz samo realizaciju Igara. Bez njihove podrške bilo bi teško realizirati navedeni projekt kao i bez podrške Hrvatske matice iseljenika, Hrvatske turističke zajednice i ostalih te im na tome trebamo biti zahvalni.
Svima nama treba biti jasno da samo međusobnom potporom kroz naš Kongres kao i zajedništvom možemo ostvariti ciljeve koje smo si zadali.
Stoga vjerujem da ćemo zajedno doći do postavljenih ciljeva za ovu godinu, znam da to možemo i hoćemo što smo već do sada i dokazali.
Iskoristio bih ovu prigodu da se zahvalim mojim članicama i članovima Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji što su uspješno „pokrili“ moju ulogu predsjednika u Austriji, te i bez mene uspješno odrađuju posao pripreme Igara.
Hrvatske svjetske igre su najveći projekt hrvatskog iseljeništva u svijetu, pred nama je jedan veliki projekt, veliki poduhvat za kojeg ćemo dati maksimalan angažman i pružiti gostoprimstvo svima koji će doći na igre. Svi su dobro došli.
Želim Vam uspješan rad i vjerujem da će ove Hrvatske svjetske igre biti najbolje do sada.
Onako kako to hrvatski narod i zaslužuje.

Svako dobro i lijep pozdrav.

Mag. Igor Lacković
v.d. predsjednik HSK-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *