DUBROVNIK

DUBROVNIKKrivotvorenim ugovorom pokušao prisvojiti dvije nekretnine u Dubrovniku
U DUBROVAČKI PRITVOR U NEDJELJU JE PRIVEDEN 70-GODIŠNJAK KOJEG DUBROVAČKA POLICIJA SUMNJIČI DA JE KRIVOTVORENIM UGOVOROM POKUŠAO PRISVOJITI DVIJE NEKRETNINE U DUBROVNIKU NA ŠTETU 84-GODIŠNJAKA I TIME STEĆI PROTUPRAVNU IMOVINSKU KORIST OD TRI MILIJUNA KUNA.
Policija 70-godišnjaka iz Sisačko-moslovačke županije tereti za kaznena djela krivotvorenja isprava, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i ovjeravanja neistinitog sadržaja, sve na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Švedskoj, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Sumnjiči se da je u ožujku 2020. izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina u vlasništvu oštećenog 84-godišnjaka, te je tako postao njihov vlasnik i stekao pravo prenijeti nekretnine na svoje ime u zemljišnim knjigama.
Sedamdesetogodišnjak je također osumnjičen da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika kao i javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, čije je osobne podatke koristio protivno zakonu.
Takav je  ugovor u lipnju 2020. poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva , kako bi stekao protupravnu imovinsku korist veću od tri milijuna kuna.
22.02.2021. Autor: Hinahttps://www.glasistre.hr/kronika/krivotvorenim-ugovorom-pokusao-prisvojiti-dvije-nekretnine-u-dubrovniku-702175

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *