naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Vijesti

Sunday, June 07, 2015

Papa Franjo otputovao uz osmijeh, gangu, poruke mira i tolerancije


DIREKTNO.HR

Oduševio - Prije je Svetom Ocu bio priređen svečani ispraćaj uz vojne počasti, a tom prigodom na posjetu su mu se posljednji zahvalili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović - Papa Franjo u subotu navečer otputovao je iz Sarajeva nakon državnog i pastoralnog pohoda koji je potrajao nešto više od 11 sati no ni nakon napornog dana na njemu nisu bili vidljivi znaci umora, a osmijeh mu nije silazio s lica.

Zrakoplov "Alitalije" kojim je Sveti Otac zajedno s ostalim članovima vatikanskog izaslanstva i doputovao iz Rima odletio je iz sarajevske zračne luke oko 20 sati i 30 minuta, a Papa kao ni na dolasku nije propustio priliku rukovati se sa svima ne zaboravivši ni tehničko osoblje zaduženo za prtljagu i prihvat letjelica.

Nije izostala ni pjesma žena odjevenih u narodne nošnje koja je iz daljine zvučala kao ganga, a po Papinim gestama činilo se kako mu se ona veoma svidjela.

Prije je Svetom Ocu bio priređen svečani ispraćaj uz vojne počasti, a tom prigodom na posjetu su mu se posljednji zahvalili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji su ga prvi i dočekali kao čelnici crkvenog odnosno državnog odbora za pripremu ovog pohoda.

Papin posjet Sarajevu protekao je bez i jednog izgreda, a tijekom brojnih susreta koje je imao i govorima koje je održao priskrbio je neskrivene simpatije svih građana glavnoga grada BiH, ali i brojnih hodočasnika koji su onamo stigli kako bi sudjelovali u svečanom misnom slavlju na stadionu Koševo gdje se okupilo gotovo 70 tisuća ljudi.

Mir, oprost i zajedništvo temeljne su poruke koje je Papa poslao pozivajući sve u BiH na gradnju i jačanje trajnog mira u toj zemlji. Autor: al/h

http://direktno.hr/en/2014/direkt/16673/Papa-Franjo-otputovao-uz-osmijeh-gangu-poruke-mira-i-tolerancije.htm

Related Articles

View photos

Print article

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres