naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Wednesday, December 16, 2020

Simun Sito Coric: Otvoreno pismo glavnom tajniku UN-a

KOFI ANNAN
GENERALNI TAJNIK UN-a
NEW YORK, U.S.A.

Solothurn, Svicarska, 30. rujna 2005.

Postovani gospodine Annan

Obracamo Vam se s velikim povjerenjem, jer godinama vrlo cijenimo i podupiremo Vasa nastojanja za dobro i pravedni mir u cijelome svijetu. Kako je Hrvatski svjetski kongres (HSK) Vasa nevladina organizacija (clan UN-a s konzultativnim statusom), osjecamo duznost upozoriti i zamoliti Vas za sljedece.

Zadnjih mjesec dana u predsjednistvo i tajnistvo HSK-a sa svih strana (HSK djeluje po svijetu u tridesetak zemalja i ima clanove iz jos toliko naroda) stizu zacudjeni upiti povodom najnovijih optuznica podignutih od strane tuziteljstva Medjunarodnog kaznenog suda za bivsu Jugoslaviju protiv novinara u Hrvatskoj: Ivice Marijacica, Domagoja Margetica, Josipa Jovica, Marijana Krizica, te knjizevnika Stjepana Seselja, kao i gospodina Markice Rebica. Optuzeni su da su svojim pisanjem otkrili identitet zasticenog svjedoka Suda koji je aktualni predsjednik Republike Hrvatske.

A urbi et orbi poznate su sljedece cinjenice o tome:

1.
Spomenuti sud u Den Haagu jos je 1998. na svojim internetskim stranicama objavio transkript sjednice sudskog vijeca kojima je predsjedao sudac Jorda, te je tom prigodom javno obznanjen identitet recenog svjedoka.

2.
Izmedju 1997. i 2001. taj zasticeni svjedok davao je izjave medijima u kojima je otvoreno govorio o detaljima svojeg iskaza sto ga je dao pred Sudom.

3.
Cjeloviti iskaz recenog svjedoka bio je vise godina trajno dostupan na web-stranicama www.veritas.org.yu.

Postovani gospodine Annan, jednom prigodom rekli ste nam da je UN za vrijeme rata 1991.-1994. pravio kobne pogreske na prostorima bivse Jugoslavije. Najuljudnije Vas molimo, poduzmite sve sto je potrebito da UN ne cini to isto sada u miru. Bojimo se, da UN ovakvim i slicnim optuznicama staje na celo onih koji ne samo da ne stite, vec gaze slobodu izrazavanja i ugrozavaju osnovne ljudske i narodne slobode.

Ovom prigodom Vas takodjer molimo, da dadnete pomno ispitati i ostale cine Suda u Den Haagu. Nismo sigurni da UN treba sutke prijeci ni preko takvih banalnih postupaka svojih namjestenika, kao sto je, primjerice, i najnovija neozbiljnost i opasna umisljenost tuziteljstva Suda u Den Haagu u prozivanju cak i Pape Benedikta XVI.

Uvijek s velikim postovanjem i srdacnim pozdravima,

Simun Sito Coric,
Predsjednik
Hrvatskog svjetskog kongresa HSK
http://www.crowc.org/
scoric@swissonline.ch

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres