naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Thursday, December 24, 2020 to Friday, December 25, 2020

Predstojnica Krstičević uputila čestiku povodom predstojećih blagdana

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Poštovani,

u privitku šaljem čestitku koju je mr.sc. Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputila Hrvatima izvan Republike Hrvatske povodom predstojećih blagdana.

Srdačan pozdrav,

Žana Ćorić
glasnogovornica
Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg sv. Marka 2
10000 Zagreb

DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
P R E D S T O J N I C A


Poštovane Hrvatice i Hrvati izvan Republike Hrvatske,
dragi sunarodnjaci i dragi prijatelji diljem svijeta,

pred nama je najradosnije vrijeme u godini, vrijeme Božića. Vrijeme u kojem zajedno sa svojim obiteljima, okupljeni za zajedničkim stolom, slavimo nadu i zajedništvo.

Vrijeme blagdana i konac godine je i vrijeme promišljanja svih naših činjenja tijekom godine i prigoda da se podsjetimo na sve što smo ostvarili. Sigurna sam da svi zajedno, i mi u domovini i Vi koji živite izvan granica Lijepe naše, možemo biti zadovoljni.

Donesen je Zakon o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske! Osnovan je Državni ured za Hrvate izvan RH!

Time su stvorene temeljne pravne i institucionalne pretpostavke za izgradnju sustavne i učinkovite suradnje s pripadnicima hrvatskog naroda koji žive izvan granica domovine – bosanskohercegovačkim Hrvatima, nacionalnom manjinom u europskim i susjednim zemaljama, te s hrvatskim iseljeništvom!

Pokrenuto je osnivanje Savjeta Vlade RH u čijem ćete radu Vi sudjelovati! Na taj ćete način moći jasno izreći svoje potrebe, davati prijedloge koji će pomoći unapređenju naših odnosa i snažnijem povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske.

Napravili smo iskorak i u financiranju programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Dali smo potporu većim, strateškim projektima koji u znatnoj mjeri i dugoročno pridonese održivom opstanku, povratku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

I ove godine mladi, druga i treća generacija iseljenih Hrvata, uz potporu Državnog ureda, uči ili usavršava hrvatski jezik. Osim što čuvaju hrvatsku kulturu, identitet i tradiciju, prilika je to i da bolje upoznaju Lijepu našu, domovinu svojih očeva i djedova.

Prvi put smo, sa željom jačanja veza iseljene Hrvatske s domovinom, pokrenuli i financiranje programa i projekata Hrvata u iseljeništvu.

Vjerujem da će, sve dosad učinjeno, biti dodatni poticaj da i dalje nastavimo graditi mostove koji nas povezuju jer dio smo jednog i nedjeljivog hrvatskog naroda, ma gdje živjeli! Hrvatska nije samo "stari kraj i zavičaj" kojeg se ponekad iz sentimenta posjeti, nego i Vaša domovina!

Stoga Vas, dragi prijatelji i sunarodnjaci, pozivam da, i u godini pred nama, ustrajemo na zajedništvu i jedinstvu. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske bit će čvrsta spona i most tog zajedništva.

Neka međusobno uvažavanje i pomaganje ispuni naša srca i domove, a predstojeći blagdani donesu sreću i radost Vama i Vašim najmilijima!

U ime Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i moje osobno, svim Hrvaticama i Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske, želim čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu 2013.godinu!

Mr.sc. Daria Krstičević

Trg sv. Marka 2, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
Tel: (+385 1) 4569 334; Fax: (+385 1) 4569 325; E-mail: hrvati.izvanrh@mvep.hr"


From: Državni ured za Hrvate izvan RH
To: Željka Lešić
Date: 2012/12/20
Subject: Predstojnica Krstičević uputila čestiku Hrvatima izvan Republike Hrvatske povodom predstojećih blagdana

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres