naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Wednesday, December 16, 2020

HSK ZALI ZBOG OSTAVKE DOPREDSJEDNIKA SUCICA

Hrvatski svjetski kongres HSK

HSK ŽALI ZBOG OSTAVKE DOPREDSJEDNIKA SUČIĆA
Piše dr. Šimun Šito Ćorić

Povodom sad već ostvarene ostavke gosp. Stipe Sučića iz Austrije na dužnost dopredsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), a nakon sastanka Glavnog odbora HSK-a u Zagrebu, donosimo sljedeću izjavu.

Najiskrenije žalimo što je gosp. Stipe Sučić podnio ostavku na svoju visoku dužnost jer smo s njime izgubili vrijednog našeg dužnosnika i uglednog člana HSK-a. Međutim, potpuno ga razumijemo, jer je to učinio nakon što je, prema pisanju nekih novina, bezočno okleveta n s govornice Hrvatskog državnog sabora te zbog teških neugodnosti koje je osobno doživio nakon toga. Naime, prema pisanju Slobodne Dalmacije, u jednoj međustranačkoj polemici zastupnica Zdenka Babić-Petrlčevlć je ustvrdila, da je "Sučić bivši predsjednik jugoslavenskog kluba u Australiji" (5. studenog 1998.).

Pri preispitivanju ovoga slučaja sa strane HSK-a, zastupnica Babić-Petričević je zažalila zbog svega što se oko ovoga slučaja dogodilo, posebice zbog neugodnosti koje je zbog te klevete doživio jedan časni čovjek i dugogodišnji hrvatski emigrant. Također je ustvrdila da svojim riječima nije ciljala ni na jednog određenog pojedinca, "a najmanje na gosp. Stipu Sučića iz Australije", za kojeg, kaže, znade da je uvijek pomagao sve što je hrvatsko i da je vršio dužnost koordinatora HDZ-a za cijelu Australiju.

Vjerujući da će se hrvatska zastupnica i osobno ispričati gosp. Sučiću, HSK mu sa svoje strane zahvaljuje za sve što su dugi niz godina za Hrvatsku on i njegova obitelj činili, te posebice za sve napore koje je ulagao za djelovanje HSK-a. U isto vrijeme ga pozivamo da zbog stvarnih ili navodnih pogrešaka drugih ne odustaje od javnih hrvatskih djelatnosti paga u tom smislu ponovo priželjkujemo u vodećim tijelima HSK-a.

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres