naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Wednesday, December 16, 2020

7. Konvencija HSK u ožujku

Ivan Curman

7. KONVENCIJA HSK-a, 10., 11. i 12. ozujka 2011. godine
Domovinski ured, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radica 3, Zagreb

Hrvatski svjetski kongres/Croatian World Kongress je osnovan 1993. godine u Zagrebu, a kao krovna hrvatska iseljenicka udruga objedinjuje 30 nacionalnih kongresa iz 30 drzava svijeta u kojima hrvatski iseljenici zive u imalo vecem broju. HSK je neprofitna, nevladina i nestranacka organizacija koja okuplja i povezuje hrvatske iseljenicke udruge i ustanove izvan domovine, a u cilju stvaranja uvjeta za njihovo sto uspjesnije djelovanje za nedvojbene interese, kako domovine tako i izvandomovinstva.

HSK na svjetskoj i nacionalnim razinama djeluje kroz radne odbore (RO za gospodarstvo i ulaganje; za autohtone hrvatske manjine; za kulturu, prosvjetu i sport; za promidzbu, medije, lobby; za mladez; za povratak u domovinu; za cuvanje hrvatske bastine..). Kongres je clan ECOSOC Vijeca Ujedinjenih naroda s konzultativnim statusom.

Na svojim redovitim godisnjim susretima u domovini HSK dodjeljuje vrijedna godisnja priznanja i nagrade znacajnim pojedincima i institucijama (nagrada HSK za promicanje hrvatskih interesa u svijetu, zahvalnica strancu za promicanje hrvatskih nacionalnih interesa, nagrada HSK za medijsko pracenje Hrvata izvan domovine, godisnja nagrada HSK za brigu o okolisu..).

Hrvatski svjetski kongres djeluje u 30 zemalja, medju kojima u Argentini, Australiji, Austriji, Belgiji, Brazilu, Cileu, Danskoj, Francuskoj, Italiji, JAR-u, Kanadi, Lihtenstajnu, Madjarskoj, Makedoniji, Nizozemskoj, Norveskoj, Novom Zelandu, Njemackoj, Peruu, Rumunjskoj, SAD-u, Slovackoj, Srbiji i Crnoj Gori, Sloveniji, Svedskoj, Svicarskoj, Urugvaju i Velikoj Britaniji.

Predsjednik Kongresa je Josip Ante Sovulj (SAD), glasnogovornik fra Simun Sito Coric (Svicarska), glavni tajnik Franjo Pavic (Njemacka), a ravnateljica Domovinskog sjedista Zeljka Lesic, novinarka casopisa Matica.

04.01.2011.
http://www.matis.hr/vijesti.php?id=3633

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres