naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Tuesday, December 15, 2020

Ministar Jandrokovic i Ministrica Yelich zajedno otvaraju II Hrvatske svjetske igre u Zadru

----- Original Message -----
From: tomislave
Sent: Saturday, July 17, 2010 12:51 AM
Subject: Re: Ministar Gordan Jandrokovic i Ministrica Lynne Yelich zajedno otvaraju II Hrvatske svjetske igre u Zadru

Dragi Josipe,
Dragi Jure,

Cestitam i zahvaljujem Vama i Zadarskim ocima i, preko Vas, svima koji su sudjelovali, na bilo koji nacin, u organizaciji i pripremama drugih HSI. To je najbolji prikaz i afirmacija hrvatske demokraticnosti, solidarnosti, povezanosti i zajednistva cije je ostvarenje moguce jedino i samo u Slobodnoj i Nezavisnoj Republici Hrvatskojkoj.

Biti cemo sa Svima Vama u mislima i molitvama na otvorenju u katedrali svete Stosije u Zadru u nedjelju u 18 h. na svecanosti koju ce predvoditi vrli gospicko-senjski biskup Mile BOGOVIC.

Izvolite primiti SVI zajedno nase i moje osobne najljepse zelje pozdrave i blagoslove.

Tomislav Jurasinovic Mr


Ministar Gordan Jandrokovic i Ministrica Lynne Yelich zajedno otvaraju II Hrvatske svjetske igre u Zadru

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandrokovic otvorit ce, zajedno s ministricom gospodarske raznolikosti Zapadne Kanade Lynne Yelich, II. Hrvatske svjetske igre, u nedjelju, 18. srpnja 2010. godine, u Zadru.

Otvorenju II. Hrvatskih svjetskih igara prethodit ce misa u katedrali sv. Stosije u Zadru, u 18,00 sati. Svecanost otvaranja, s kulturno umjetnickim programom, mimohodom delegacija te podizanjem zastave Hrvatskih svjetskih igara, zapocet ce na Poljani Pape Ivana Pavla II, u 19,30 sati.

II. Hrvatske svjetske igre organizira Hrvatski svjetski kongres, krovna udruga iseljenih Hrvata u svijetu, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Na Igrama ce nastupiti oko 750 natjecatelja, domacih sportasa i sportasa hrvatskih korijena iz 24 zemlje, a natjecat ce se u 12 sportskih disciplina.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak potvrde Uredu glasnogovornika na e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr

Mario Dragun
Glasnogovornik
MVPEI
http://www.mvpei.hr/custompages/static/hrv/templates/_frt_najave.asp?id=496From: "HSI - Zadar 2010"
Sent: Friday, July 16, 2010 2:56 AM
Subject: HSI 2010. - Konferencija za tisak / Zadarski list

Hrvati, dobro nam dosli!

*Na ovogodisnjim HSI nastupit ce oko 750 sportasa iz 24 drzave. Nekoliko drzava s proslih Igara nema svoje predstavnike, a cetiri drzave sudjeluju prvi put: Brazil, Crna Gora, Cile i Nizozemska*

Nakon cetiri godine Zadar ce ponovno ugostiti Hrvatske svjetske igre. Radi se o susretu dvije Hrvatske, domovinskoj i iseljenoj, odnosno o jednom izuzetno vaznom programu - rekao je Josip Ante Sovulj, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, otvorivsi jucerasnju konferenciju za medije odrzanu u Press centru SRC-a Visnjik. Poslije uvodnih rijeci organizatora, Jure Strika, ravnatelj HSI, novinare je upoznao s pojedinostima sportskog i kulturno-zabavnog programa koji ce od 18. do 23. srpnja povezati Hrvate iz cijelog svijeta.

- Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje koje okuplja Hrvate i njihove potomke iz cijelog svijeta. Glavni cilj Igara njihovo je povezivanje s domovinom i obrnuto. Najvaznija poruka s ove tiskovne konferencije glasi: Ovo je trenutak velike radosti i veselja! Ponosni smo sto mozemo docekati Hrvate iz cijelog svijeta! Kao i 2006. godine, mozemo ponoviti istu recenicu: U trenutku kada Igre budu proglasene otvorenim, nasa misija je u potpunosti ostvarena - istaknuo je Strika.

Na ovogodisnjim HSI nastupit ce oko 750 sportasa iz 24 drzave, kao i na prvim Igrama.

- Pocetkom godine imali smo brojku od 1.200 prijavljenih, no uzevsi u obzir nepovoljne prilike u cijelom svijetu, zadovoljni smo odazivom. Nekoliko drzava s proslih Igara nema svoje predstavnike, a cetiri drzave sudjeluju prvi put: Brazil, Crna Gora, Cile i Nizozemska - kaze Strika, dodajuci:

- Iako je Austrija imala svoje predstavnike 2006. godine prvi put sudjeluju Gradiscanski Hrvati iz Austrije. Posebno nam je drago sto ce sudjelovati jedna brazilska delegacija koju vecim dijelom cine potomci pripadnika njemacke nacionalne manjine, Folksdojceri, koji su do II. svjetskog rata zivjeli na podrucju Slavonije. Takodjer smo sretni i zbog dolaska Hrvata iz Boke Kotorske.

Pored sportskog, u kulturnom i zabavnom dijelu programa ocekuju se nastupi jos 150 sudionika iz inozemstva. Igre ce otvoriti Lynne Yelich, kanadska ministrica hrvatskih korijena i hrvatski ministar MVPEI Gordan Jandrokovic.

- To potvrdjuje da Igre daleko nadilaze sportski karakter. Pored ministrice Yelich, na svecanom otvaranju ocekujemo nekolicinu stranih politicara s hrvatskim korijenima. Jedan od njih je Tony Krsticevic koji je zastupnik u parlamentu Zapadne Australije. Ocekujemo dolazak kanadskog ambasadora u Hrvatskoj. Tijekom Igara sudionik ce posjetiti i drugi ambasadori stranih drzava. Svoj dolazak potvrdio je i predsjednik HOO-a, Zlatko Matesa. Uz sportske, Igre ce obilovati i raznovrsnim kulturnim manifestacijama.

- Kroz tjedan Igara u Zadru odrzat ce se Veceri hrvatske iseljenicke lirike u suradnji sa Sveucilistem u Zadru, posjet gradu Ninu, ribarska festa u Posedarju. Kao novost u programu najavljujemo i gostovanje predstavnika Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Zagreba koji ce u srijedu, 21. srpnja, odrzati predavanje o pocecima suvremene hrvatske drzave do njezinog medjunarodnog priznanja. Ovaj dogadjaj posebno najavljujemo jer je dogovoren nakon tiskanja naseg vodica za HSI - podvukao je Strika.

Hrvatske svjetske igre HSK Zadar 2010
http://www.zadar2010.org/

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres