naslovnicapotrazitesadrzajjavite se


brzo petrazivanje

Posljednje Najave

Prethodne Najave

Potrazite Najave


NGO
Clan Ujedinjenih Naroda

Event

Thursday, December 10, 2020

Javni prosvjed i poziv na ostavku Stjepana Mesica, predsjednika RH

Josip Ante Sovulj Simun Sito Coric

--- Original Message ---
From: Sito Coric
To: Croatian World Congress
Sent: Sunday, July 26, 2009 1:28 AM
Subject: Prosvjed i poziv na ostavku S. Mesica

HRVATSKI SVJETSKI KONGRES
New York - Zagreb - Solothurn

Javni prosvjed i poziv na ostavku Stjepana Mesica, predsjednika RH

Poticani s najrazlicitijih strana iz hrvatskog izvandomovinstva i domovine, ovim u ime Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) najostrije javno prosvjedujemo protiv sve ucestalijeg i za ugled Hrvatske opasnoga nedostojnog djelovanja Stjepana Mesica, predsjednika RH.

Izmedju ostalog, tu ovdje posebno mislimo na njegovo s trona predsjednika drzave ponizavanje hrvatskih zrtava Bleiburske tragedije i Kriznog puta hrvatskog naroda, te na javno velicanje jugoslavenskoga komunistickog rezima i sticenja njegovih zlocina i zlocinaca, cime i dalje unosi opasan razdor u nacionalno bice hrvatskog naroda.

Dok u svijetu sve vise bivaju objavljivani dokumenti o jugoslavenskim komunistickim zlocinima nad hrvatskim narodom i dok EU i UN, kao najvece svjetske institucije, osudjuju komunizam, nacizam i fasizam kao najveca zla 20. stoljeca, dotle predsjednik Mesic baca pred cijelim svijetom ljagu na hrvatski narod u stilu najcrnje staljinisticke propagande iz vremena komunistickih zlocina 1945. i nakon nje.

Iskusili smo u demokracijama da predsjednici i vodeci politicari moraju dati ostavke kad povrijede instituciju predsjednika drzave i/ili nanesu stetu ugledu svoje zemlje. Dobro je poznat slucaj R. Nixona ili sva pravna strka oko B. Clintona. Stoga u ime HSK-a kao clana UN-a s konzultativnim statusom, pozivamo Stjepana Mesica da za svoju i hrvatskog naroda dobrobit spasi pred povijescu obraz institucije hrvatskog predsjednika, te i on ostavkom zavrsi svoj mandat.

Ako to ne ucini, najhitrije apeliramo da Sabor Republike Hrvatske svojom ustavnom moci sprijeci daljnje nanosenje ogromne stete ugledu i interesima hrvatskog naroda sa strane predsjednika Mesica, te da cim prodje njegova zastita imunitetom predsjednicke sluzbe pokrene pravne korake protiv njegovih nedjela. Steta je prevelika da bismo to ostavili pojedincima i udrugama!

Podrzavamo brojne hrvatske udruge u domovini i svijetu, od pojedinih hrvatskih kat. misija do sportskih i svih drugih, koje se suprotstavljaju dugogodisnjim Mesicevim nedjelima i unosenju razdora medju nas narod, te pozivamo sve nase sunarodnjake i prijatelje istine da se svojim prosvjedom dostojanstveno gdje god mognu opru takvim sramocenjima hrvatskog naroda.


Josip Ante Sovulj,
predsjednik HSK-a
P.O.Box 9046 Grand Station
USA-Long Island City, NY 11103Simun Sito Coric,
glasnogovornik HSK-a i
Nacionalni koordinator HKM u CH
Unterer Winkel 7
CH-4500 Solothurn


New York/Solothurn, 25. 7. 2009


Simun Sito Coric
Unterer Winkel 7
4500 Solothurn
Switzerland (CH)
Tel. +41 (0)32 621 92 02

Contact Kanadsko Hrvatski Kongres