Current Events

Browse Events

Search Events

Event

Tuesday, December 16, 2025

Drzavna tajnica za politicka pitanja Bianca Matkovic primila je Josipa Sovulja i Juru Striku

MVPEI Mario Dragun

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EUROPSKIH INTEGRACIJA
Zagreb, 5. studenog 2008.
 
Drzavna tajnica za politicka pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matkovic primila je u srijedu, 5. studenoga 2008. godine, predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Josipa Sovulja, te tajnika i koordinatora Svjetskih hrvatskih igara Juru Striku. Sastanku je nazocio i Miso Munivrana, predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.
 
Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa izvijestili su drzavnu tajnicu Matkovic o dosadasnjim aktivnostima Kongresa te o smjernicama buducih projekata. Kao neke od inicijativa naveli su Hrvatske svjetske igre 2010. godine, organizaciju gospodarskih konvencija s ciljem jacanja poslovnog ulaganja u Republiku Hrvatsku, pokretanje virtualnog mentorstva za studente, te koristenje fondova Ujedinjenih naroda i vaznost predstavnistva HSK u ECOSOC vijecu UN-a.
 
Drzavna tajnica Matkovic upoznala je prisutne s aktivnostima vezanim uz pristupni proces Republike Hrvatske za punopravno clanstvo u EU, te je istaknula kako proces pristupanja RH Europskoj uniji i NATO-u iskazuje gospodarsku i politicku sigurnost RH, a samim time ona postaje jos privlacnija stranim ulaganjima. S obzirom na postojece potencijale razgovaralo se o jacanju suradnje izmedju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Hrvatskog svjetskog kongresa u provedbi pojedinih projekata te u daljnjem unaprjedjivanju komunikacije s Hrvatima u inozemstvu i potencijalnim stranim ulagacima.
 
Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa izrazili su podrsku Vladi Republike Hrvatske i MVPEI u dosadasnjim projektima i aktivnostima promocije hrvatskog gospodarstva. Prisutni su izrazili zadovoljstvo dosadasnjim radom te su naglasili potrebu jacanja prezentacije RH u inozemstvu kroz jacanje gospodarske diplomacije ali i uspjesnom komunikacijom s organizacijama poput Hrvatskog svjetskog kongresa.
 
Mario Dragun
Glasnogovornik

MVPEI
http://www.mvpei.hr/

Contact Canadian Croatian Congress